Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tort Mileny

Składniki:

 

  • opakowanie wafli
  • kostka masła
  • 100 g cukru pudru
  • 1 ½ tabliczki czekolady mlecznej
  • 3 żółtka
  • ½ szkl. naparu mocnej kawy
  • 200 g zmielonych orzechów włoskich
  • cukier waniliowy

 

Sposób wykonania:
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej.
Następnej żółtka utrzeć z dodatkiem cukru a potem utrzeć masę na pianę, wówczas dodawać do niego stopniowo utarte żółtka oraz czekoladę.
Wrzucić jeszcze cukier puder, kawę oraz orzechy.
Całość dokładnie wymieszać i powstałą masa posmarować wafle, układając jeden na drugim.
Obciążyć kładąc coś ciężkiego na wierzch i wstawić do lodówki na około 12 godzin. Tort można posypać migdałami a na wierzch rozsmrować truskawki z konfitur.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *