Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tarta czekoladowa

Składniki:

  • kruche ciasto
  • masło
  • mąka
  • 200 g gorzkiej czekolady
  • ½ szkl. mleka
  • 1 szkl. śmietany
  • 2 jajka
  • bita śmietana

    Sposób wykonania:
    Dno i boki formy wylepić ciastem.
    Formę wcześniej natłuścić i oprószyć mąka.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 20 minut.
    W między czasie śmietanę razem z mlekiem podgrzać po czym dodać rozkruszoną czekoladę.
    Mieszając trzymać na małym ogniu, aż czekolada się rozpuści po czym dodać roztrzepane jajka.
    Nadal mieszać aż masa stanie się gładka, wówczas rozsmarować ja na cieście.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 150 stopni i piec około 20 minut.
    Po upieczeniu udekorować bitą śmietaną.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *