Składniki:
- kruche ciasto
- masło
- 1 szkl. śmietany tortowej
- 1 ½ szkkl. cukru
- 3 łyzki płynnego miodu
- 100 g orzechów laskowych
- 100 g orzechów włoskich
- 100 g orzechów pistacjowych
Sposób wykonania:
- Dno i brzegi formy wysmarowanej masłem wyłożyć ciastem.
Wstawić o piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 10 minut.
Zalać cukier ¾ szkl. wody i trzymać na małym ogniu aż całość zgęstnieje i zbrązowieje po czym dodać śmietankę oraz miód.
Całość wymieszać i doprowadzić do wrzenia po czym zdjąć z ognia i dodać jeszcze orzechy.
Powstałą masę rozłożyć na podpieczonym cieście i ponownie wstawić do piekarnika rozgrzanego do 160 stopni na 30 minut.