Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tarta cytrynowo-migdałowa

Składniki:

  • 200 g mąki
  • 100 g  masła
  • 40 g cukru
  • 1 duże żółtko
  • 1 łyżka śmietany
  • 100 ml śmietany kremówki 30%
  • 5 cytryn
  • 2 jajka
  • 300 g cukru
  • 150 g zmielonych migdałów (bez skórki)

    Sposób wykonania:
    Masło posiekać z mąką, dodać cukier, żółtko i śmietanę, wyrobić ciasto. Ciasto rozwałkować, wyłożyć nim formę do tarty (ok. 24cm), wstawić do lodówki na ok. 1 godzinę. Pozakłuwać widelcem, piec w ciągu 15 min w 190°C. Cytryny wyszorować, sparzyć. Z 3 cytryn zetrzeć skórkę, wycisnąć sok. Do soku dodać skórkę, jaja, 100 g cukru, śmietankę i migdały. Utrzeć na gładką masę i wylać na podpieczone ciasto. Zapiekać przez 25 minut.
    Pozostałe cytryny pokroić na plasterki, usunąć pestki.  200 g cukru zagotować z 100 ml wody, do syropu włożyć plastry cytryn, gotować, aż się zeszklą.  Na tartę wyłożyć kandyzowane plastry cytryny, polać syropem.

    "Przepis na Ekspresowy konkurs bakaliowy" nadesłany przez mariwanna

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *