Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tagliatelle z sosem mascarpone

Składniki:

  • 40 dag makaronu tagliatelle,
  • 25 dag sera mascarpone,
  • 3 łyżki śmietany,
  • 25 dag krewetek (mogą być mrożone),
  • ! łyżeczka soku z cytryny,
  • 1 żółtko,
  • 4 łyżeczki kulek różowego pieprzy,
  • sól i pieprz.

Sposób przyrządzenia:
Makaron ugotować al dente w dużej ilości lekko osolonej wody. Odcedzić. W rondlu wymieszać mascarpone ze śmietaną, na gładką masę. Zagotować. Doprawić solą pieprzem i sokiem z cytryny. Dodać krewetki i chwilę podgotować. Rondel zdjąć z ognia, sos zaciągnąć żółtkiem. Polać nim makaron. Przed podaniem każdą porcję posypać różowym pieprzem.

2 comments for “Tagliatelle z sosem mascarpone

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *