Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tacos wegetariańskie

Składniki:

  • 5 łyżek mrożonej mieszanki groszek z marchewką
  • 1 puszka 250g czerwonej fasoli
  • 1 puszka 250g pomidorów bez skórki
  • 1 średnia cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 czerwona papryka
  • 2 łyżki oleju
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • 1 łyżka przecieru pomidorowego
  • dressing oryginalny cebulowo-pomidorowy Delecty
  • tacos, chrupkie kukurydziane tortille Delecty
  • 200g śmietany, może być jogurt
  • przyprawy: szczypta bazylii, pieprzu, soli, chilli, papryki słodkiej wszystko do smaku


Sposób przyrządzenia

Marchew z groszkiem gotujemy do miękkości,
na patelni przesmażamy na oleju pokrojone w kosteczkę cebulę, czosnek i paprykę
odcedzamy marchew z groszkiem, dodajemy warzywa z patelni, odcedzoną fasolę z puszki i rozdrobnione pomidory, możemy dodać łyżkę przecieru pomidorowego, (niekoniecznie) dusimy razem przez około 20 minut, sos w tym czasie zgęstnieje, na końcu dodajemy przyprawy do smaku i wsypujemy koperek, wszystko razem dusimy jeszcze 2 minuty dressing mieszamy ze śmietaną w między czasie zgodnie z przepisem na opakowaniu podgrzewamy tortille, na gorące tortille kładziemy najpierw liść sałaty a następnie napełniamy warzywnym farszem, polewamy dressingiem, tortille gotowe są do jedzenia. Uczta meksykańska gotowa, smacznego, polecam.
Przepis został nadesłany na konkurs “Podróże kulinarne” przez (jula125)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *