Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Szynka w galarecie Małgosi

Składniki:

  • 40 talarków szynki
  • 20 talarków żółtego sera
  • majonez dekoracyjny
  • Vegeta
  • natka pietruszki
  • talarki ogórka kiszonego
  • talarki rzodkiewki
  • 10 jajek ugotowanych na twardo i zupełnie zimnych
  • 2 półmiski

Sposób przyrządzenia:
Zalewa:

Nie wiem ile tak napisać tej zalewy ja robię na oko, nieraz jak mi zostanie po prostu wylewam: na 1szklankę wody daję 1płaską łyżeczkę żelatyny i około 2 łyżeczek octu 10%,tak wg. własnego smaku,   troszkę Vegety do smaku. na te szynki uważam że należy zrobić 4porcje to jest:4szklanki wody i w niej rozpuścić 4łyżeczki żelatyny+8łyżeczek octu +Vegeta, doprawić do smaku. Można także dodać parę ziarenek ziela angielskiego i zostawić do ostygnięcia.
Jajka ugotowane pokroić na ćwiartki, na plasterek żółtego nałożyć troszkę majonezu, na to położyć jajko i zwinąć, położyć na półmisku. Zwinąć w taki sposób 20 plastrów szynki, na drugi sposób położyć na szynce talarek żółtego sera posmarować majonezem, położyć jajko i zwinąć w rulonik. Ułożyć na półmisku, można pomieszać te szynki zawinięte ze serem i bez żółtego sera.  Ubrać natką pietruszki talarkami ogórka kiszonego i talarkami rzodkiewki, można ogólnie ubrać tym co się chce wg. uznania. Tężejącą galaretką zalać te szynki i włożyć do lodówki.

1 comment for “Szynka w galarecie Małgosi

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *