Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Szpinakowy tort**

Składniki dla 4 osób:
Ciasto:

  • 250g mąki żytniej mieszanej
  • 4g drożdży suchych
  • 120ml letniej wody
  • 4 łyżki oleju z oliwek

Farsz:

  • 185g tofu pokruszonego
  • 4 łyżki oleju z oliwek
  • 1 cebula
  • ½ kg. świeżego szpinaku
  • 30g kaparów
  • 50g mielonych migdałów
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • 1 łyżeczka soli morskiej
  • 1 łyżeczka zmielonej gałki muszkatołowej
  • 1 łyżeczka czarnego pieprzu
  • 4 łyżki posiekanej natki pietruszki do posypania

Sposób przyrządzenia:
Ciasto:

Drożdże wymieszać z letnią wodą ( temp.ok.25°C ). Pozostawić na 10 minut. Gdy drożdże już urosną, wymieszać z mąką i olejem, ugniatać ciasto przez 10-15 min. Uformować kulę, wysmarować olejem i pozostawić w misce do wyrośnięcia przez 1-2 godzin ( przykryte ).
Małą tortownicę ( ok.20cm ) wysmarować olejem. Ciasto wywałkować i umieścić w tortownicy oblepiając też ścianki.
Farsz:
Nagrzać piekarnik do 220°C.
Usmażyć na oleju pokrojoną cebulę. Dorzucić resztę składników ( razem z przyprawami ) i smażyć przez 5 minut mieszając.
Umieścić w tortownicy, na przygotowanym cieście ( posypanym natką ). Piec przez 30 minut, aż nabierze brązowej barwy. Podawać posypane natką pietruszki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *