Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Patison faszerowany

Składniki:

    • 1 duży patison
    • 2 cukinie
    • 4 pomidory
    • 1 cebula
    • 1 ząbek czosnku
    • 2 filiżanki kuskusu
    • 2 łyżki oleju z oliwek
    • bazylia, oregano
    • garść rodzynek
    • sól i pieprz

Sposób przyrządzenia:
Zaparzyć pomidory, usunąć skórkę i pokroić. Cukinię obrać ze skórki, pokroić.
Patisona umyć, odkroić górną część, usunąć miąższ i pestki. Gotować patisona przez 10-15 minut. Pozostawić w ciepłej wodzie, aż farsz będzie gotowy.
Pokrojoną cebulę i wyciśnięty czosnek usmażyć na oleju, dodać cukinię i smażyć 2 min. na małym ogniu. Dodać przyprawy ( z rodzynkami ), dolać trochę wody i wrzucić kuskus. Przez 5 minut dusić na małym ogniu.
Wypełnić usmażoną mieszanką ciepły patison, przykryć odciętą górną częścią i podawać natychmiast.

2 comments for “Patison faszerowany

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *