Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Szpinak z ziołami i jajkami

Składniki:

  • 1 kg mrożonego lub oczyszczonego świeżego szpinaku
  • 3 cebule
  • 4 łyżki masła
  • posiekana natka kolendry i pietruszki, koperek
  • 4 jajka
  • sól, pieprz

    Sposób przyrządzania:
    W rondlu doprowadzić do wrzenia wodę, dodać szpinak i po 2 minutach odcedzić listki, wycisnąć nadmiar wody. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, zeszklić na maśle. Do przygotowanych liści szpinaku dodać rozpuszczone masło z cebulą, zioła i przyprawy do smaku, dusić 5 minut mieszając, dodać jajka, wymieszać, chwilę smażyć i podawać.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *