Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Szaszłyki z łososia z papryką i cukinią

Składniki:

  • 600 g filetów z łososia
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 6 szalotek
  • 1 czerwona papryka
  • ½ cukinii
  • 200 g krewetek królewskich
  • sól
  • pieprz
  • kardamon i imbir w proszku
  • 6 łyżek oleju sezamowego

    Sposób wykonania:
    Filety pokroić na mniejsze kawałki, które skropić sokiem z cytryny.
    Następnie cukinię pokroić w plastry, paprykę na mniejsze kawałki a szalotki w krążki.
    Na szpadki nadziewać na przemian kawałki ryby, cukinię, paprykę, cebulę.
    Oprószyć je sola, pieprzem, imbirem oraz kardamonem.
    Smażyć na rozgrzanym oleju około 8 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *