Znakomity przepis na szaszłyki, do których mięso było marynowane w limonkowej marynacie. Musisz go wypróbować. Lista zakupów: pierś z kurczaka, limonki, kolendra, czosnek.
Składniki:
- 2 filety z kurczaka
- 2 ząbki czosnku
- sok z 2 limonek
- 10 gałązek kolendry
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1/2 papryczki chili
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
-
Piersi z kurczaka oczyścić i pokroić w duża kostkę.Obrany czosnek przecisnąć przez praskę.Kolendrę posiekać i wrzucić do czosnku.Zalać całość oliwą z oliwek i sokiem z cytryny.Dorzucić jeszcze drobno posiekaną papryczkę.Całość wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.Do powstałej marynaty wrzucić mięso.Odstawić je na około 2 godziny.Po tym czasie nabijać mięso na patyczki od szaszłyków.Kłaść je na rozgrzanym ruszcie i grillować na złoto ze wszystkich stron.
Liczba porcji: 4