Poznaj sekret przepysznych przepisów na mięsa. Dziś przepis na szaszłyki curry. Lista zakupów: wieprzowina, curry, olej, sos sojowy.
Składniki:
- 1 kg polędwicy wieprzowej
- 1 łyżeczka czerwonej pasty curry
- 5 łyżeczek oleju
- 3 łyżeczki ciemnego sosu sojowego
- 2 łyżeczki ziół prowansalskich
- 2 ząbki czosnku
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
-
Polędwicę dokładnie oczyścić i pokroić w dużą kostkę.Do miseczki przelać olej.Dodać sos sojowy i pastę curry.Wrzucić obrany czosnek przeciśnięty przez praskę oraz zioła prowansalskie.Całość dokładnie wymieszać.Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.Do powstałej marynaty wrzucić mięso.Marynować około 3 godzin.Po tym czasie nabijać mięso na patyczki od szaszłyków.Kłaść je na rozgrzanym ruszcie i grillować na złoty kolor.
Liczba porcji: 5