Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Karkówka zanurzona w ketchupie

Poszukujesz nowych przepisów na karkówkę? Idealnie trafiłeś. Karkówka zanurzona w ketchupie. Lista zakupów: karkówka, cebula, majeranek, ketchup. 
 

Składniki:

  • 1 kg karkówki
  • 2 cebule 
  • 1 łyżeczka majeranku
  • 1 l ketchupu 
 

Sposób wykonania:

  1. Karkówkę oczyścić i osuszyć na papierowym ręczniku.
    Pokroić ja na cienkie kawałki.
    Ułożyć je w brytfannie.
    Obraną cebulę posiekać  w piórka, które rozłożyć na mięsie.
    Posypać całość majerankiem.
    Następnie zalać całość ketchupem.
    Tak przygotowane mięso wstawić do lodówki na całą noc.
    Następnego dnia odsączyć mięso z nadmiaru marynaty. 
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *