Składniki:
- 1 duża pierś z kurczaka
- sok z 1/2 limonki
- 1 łyżka jasnego sosu sojowego
- 1 łyżka miodu
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżka siekanej natki kolendry
- 1 łyżeczka oleju sezamowego
- sól
- pieprz

Sposób wykonania:
-
Pierś z kurczaka dokładnie oczyścić i pokroić w kostkę.Następnie do miseczki przelać sok z limonki.Dodać do niego sos sojowy, miód i olej sezamowy.Całość dokładnie wymieszać.Wówczas wrzucić jeszcze obrany czosnek przeciśnięty przez praskę oraz posiekaną kolendrę.Ponownie wymieszać i na koniec doprawić do smaku solą oraz pieprzem.Do powstałej marynaty wrzucić mięso.Marynować około 3 godzin.Po tym czasie nabijać mięso na patyczki od szaszłyków.Kłaść je na rozgrzanym ruszcie i grillować na złoto ze wszystkich stron.
Liczba porcji: 4