Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Czekoladowe gofry Bartka

Poznaj wyjątkowy smak gofrów. Znakomite przepisy. Czekoladowe gofry Bartka. Aby je wykonać potrzebujesz: mąki, jajek, kakao, kefiru.
 

Składniki:

  • 150 g mąki pszennej tortowej
  • 20 g naturalnego kakao
  • 2 jajka 
  • szczypta soli
  • 3 łyżki cukru
  • 300 g kefiru
  • 50 g oleju rzepakowego
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
 

Sposób wykonania:

  1. Do miski przesiać mąkę z dodatkiem soli i proszku do pieczenia.
    Dodać kakao oraz cukier.
    Następnie dodać kefir, olej rzepakowy i jajka.
    Całość dokładnie wymieszać, aby powstało gładkie, jednolite ciasto.
    Z powstałego ciasta smażyć gofry w rozgrzanej gofrownicy.
    Można podawać solo lub np. z lodami, polane sosem czekoladowym. 
     

Liczba porcji: 5

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *