Składniki:
- górna część udek kurczaka
- boczek w plastrach
- cebula
- pomidory koktajlowe
- sos sojowy
- sok z cytryny
- pieprz
Sposób przyrządzenia:
Mięso umyć, osuszyć, ostrym nożem przekroić wzdłuż na połówki usuwając kość. Przygotować marynatę, 2 części sosu sojowego wymieszać z jedną częścią soku z cytryny i pieprzem, dokładnie wymieszać. Porcje mięsa ułożyć w misce, zalać marynatą, marynować przez kilka godzin po czym odsączyć z marynaty. Każdą porcję mięsa owinąć dokładnie boczkiem, nabijać na szpadki do szaszłyków naprzemiennie z grubymi plastrami cebuli i pomidorkami. Piec na mocno rozgrzanym grillu, obracać w trakcie pieczenia.
Przepis nadesłano na konkurs Mistrzx3 autor: dominikab