Składniki:
- 40 dag filetów z mintaja
- 2 cebule
- 20 dag pieczarek (najlepiej małe)
- 1 czerwona lub żółta papryka
- 1 mała cukinia
- przyprawa po grila
Wykonanie:
Filety pokroić na nieduże kawałki.
Pieczarki obmyć i obrać. Paprykę oczyścić z nasionek i pokroić w dużą
kostkę. Cebulę obrać i pokroić na talarki cukinie umyć i pokroić na
małe porcje.
Na patyczki grillowe nakłuwamy po kolei mintaja, pieczarki, cebulę,
paprykę i cukinię.
Całość posypujemy przyprawą do grilla i kładziemy na ruszt.
Smażymy z każdej strony, aby rybka się upiekła.
Możemy do tego podać bułeczki- kajzerki zapieczone na grillu.Przepis nadesłany na Wiosenny konkurs wegetariański przez Albina Jawicz