Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Szaszłyczki z mintaja

 

Składniki:

  • 40 dag filetów z mintaja
  • 2 cebule
  • 20 dag pieczarek (najlepiej małe)
  • 1 czerwona lub żółta papryka
  • 1 mała cukinia
  • przyprawa po grila

     Wykonanie:
    Filety pokroić na nieduże kawałki.
    Pieczarki obmyć i obrać. Paprykę oczyścić z nasionek i pokroić w dużą
    kostkę. Cebulę obrać i pokroić na talarki cukinie umyć i pokroić na
    małe porcje.
    Na patyczki grillowe nakłuwamy po kolei mintaja, pieczarki, cebulę,
    paprykę i cukinię.
     Całość posypujemy przyprawą do grilla i kładziemy na ruszt.
     Smażymy z każdej strony, aby rybka się upiekła.
     Możemy do tego podać bułeczki- kajzerki zapieczone na grillu.

    Przepis nadesłany na Wiosenny konkurs wegetariański przez Albina Jawicz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *