Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Surówka z białej rzodkwi i sera

Składniki:

  • 1 biała rzodkiew
  • 5 dag sera rokfor
  • ½ szkl. śmietany
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • ½ pęczka szczypiorku
  • ½ pęczka natki pietruszki
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Rzodkiew obrać i zetrzeć na tarce po czym skropić ją sokiem z cytryny aby nie ściemniała.
    Następnie ser rozetrzeć, dodać do niego śmietankę oraz posiekany szczypiorek i natkę pietruszki.
    Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Sosem polać rzodkiew i jeszcze raz wymieszać.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *