Składniki:
• 2-3 marchewki
• 15 dag brokułów
• 1/2 puszki kukurydzy
• 1 pomarańcza
• 1 łyżka ziaren słonecznika
• 1 łyżka oliwy z oliwek
• 1 łyżka octu winnego
• 1/2 łyżeczki soku z pomarańczy
• sól
• pieprz
• 1/4 łyżeczki ziół prowansalskich
Sposób przyrządzenia:
Marchew obrać i zetrzeć na tarce z dużymi otworami. Brokuły obgotować chwile w osolonej wodzie, osączyć. Pomarańczę obrać i pokroić w plastry. Składniki wymieszać dodać kukurydzę i pestki słonecznika. Zrobić sos: oliwę wymieszać z octem, sokiem z pomarańczy, solą, ziołami prowansalskimi i pieprzem.
Przepis została nadesłany na Drugą Edycję Konkursu Pychotki przez (mudzia)