Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Surówka do obiadu

Składniki:

  • główka kapusty pekińskiej
  • puszka kukurydzy konserwowej
  • 2 pomidory
  • 2 ogórki zielone(lub kiszone, konserwowe, jakie kto lubi)
  • koperek
  • mała cebula (najlepiej czerwona)
  • kilka rzodkiewek
  • sos koperkowo- ziołowy


Sposób przyrządzenia:
Wszystkie warzywa dokładnie myjemy. Kapustę przekroić na pół i poszatkować. Pomidory, ogórki, cebule pokroić w kostkę(niezbyt drobną). Koperek posiekać. Rzodkiewkę pokroić w plasterki lub w ósemki. Wrzucić odsączoną kukurydzę. Sos zrobić wg przepisu na opakowaniu i zalać warzywa. Od razu po zalaniu surówka jest chrupiąca, natomiast gdy trochę postoi jest miękka-jak kto woli. Inna uboższa, jednak również smaczna wersja to sama kapusta zalana sosem.

Przepis nadesłany na konkurs Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta przez Sylwia

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *