Składniki:
- główka kapusty pekińskiej
- puszka kukurydzy konserwowej
- 2 pomidory
- 2 ogórki zielone(lub kiszone, konserwowe, jakie kto lubi)
- koperek
- mała cebula (najlepiej czerwona)
- kilka rzodkiewek
- sos koperkowo- ziołowy
Sposób przyrządzenia:
Wszystkie warzywa dokładnie myjemy. Kapustę przekroić na pół i poszatkować. Pomidory, ogórki, cebule pokroić w kostkę(niezbyt drobną). Koperek posiekać. Rzodkiewkę pokroić w plasterki lub w ósemki. Wrzucić odsączoną kukurydzę. Sos zrobić wg przepisu na opakowaniu i zalać warzywa. Od razu po zalaniu surówka jest chrupiąca, natomiast gdy trochę postoi jest miękka-jak kto woli. Inna uboższa, jednak również smaczna wersja to sama kapusta zalana sosem.
Przepis nadesłany na konkurs Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta przez Sylwia