Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Suflet serowy

Składniki:

  • twaróg tłusty 1/4 kg
  • cukier 5 łyżek
  • żółtka 2 sztuki
  • białka 2 sztuki
  • skórka z cytryny 1 łyżeczka
  • wanilia 1/2 laski
  • masło 1 łyżeczka

    Sposób przyrządzenia:
    Twaróg należy zmiksować, następnie dodać do niego żółtka jaj, 2,5 łyżki
    cukru, roztartą wanilię i ponownie zmiksować. Z cukru jaki pozostał i
    białek należy ubić pianę. Masę serową należy połączyć z pianą z białek i
    skórką z cytryny. Foremkę do wypiekania sufletów należy wysmarować
    masłem, przełożyć do niej masę i zapiekać w piekarniku przez około 20
    minut.

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *