Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Strudel serowo-czereśniowy

Składniki:

  • 30 dag mąki,
  • 1 łyżka octu,
  • 5 łyżek oleju,
  • 2 łyżki cukru,
  • sól,
  • 1 paczka cukru waniliowego,
  • 6 dag masła,
  • 75 dag sera twarogowego,
  • 4 jajka,
  • skórka z 1 cytryny,
  • 4 łyżki kwaśnej śmietany,
  • 70 dag czereśni,
  • tłuszcz do wysmarowania formy,
  • cukier puder do posypania.

Sposób przyrządzenia:
Mąkę wsypać na stolnicę, dodać szczyptę soli, uformować kopczyk. Ocet, olej i 8 łyżek letniej wody wlać do mąki, zagnieść ciasto. Uformować kulę, zawinąć w lnianą ściereczkę, odłożyć na 20 min. Masło cukier, skórkę cytrynową i cukier waniliowy utrzeć. Stopniowo dodawać twaróg, żółtka i śmietanę. Czereśnie umyć, wydrylować i dodać do masy serowej. Białka ze szczyptą soli ubić na sztywną pianę, dodać do masy i delikatnie wymieszać. Ciasto rozwałkować na cienki placek, posmarować masą z czereśniami, zwinąć jak roladę. Końce ścisnąć. Blachę natłuścić, ułożyć na niej strudel i piec 45 – 50 minut w temperaturze 225 stopni C. Strudel wystudzić i posypać cukrem pudrem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *