Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Strucla drożdżowa Iwony

Składniki:

  • ½ kg mąki
  • 5 dkg drożdży
  • szklanka mleka
  • 2 żółtka
  • 2 jajka
  • 12 dkg cukru
  • 10 dkg masła roślinnego
  • otarta skórka z cytryny

    Masa  makowa:

  • 30 dkg maku
  • 20 dkg cukru
  • 2 białka
  • 5 dkg masła roślinnego
  • aromat migdałowy
  • smażona skórka pomarańczowa
  • 1 szklanka rodzynek
  • ½ szklanki orzechów włoskich

    Sposób przyrządzenia:
    Drożdże rozetrzeć w naczyniu z łyżką cukru, rozprowadzić ciepłym mlekiem, dodać 2 łyżki mąki, wymieszać i postawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia. Gdy rozczyn wyrośnie, wlać go do przesianej maki dodać pozostałe składniki i wyrobić ciasto, aż będzie gładkie. Mak zalać wrzątkiem i trzymać na małym ogniu około 30 minut. Odcedzić i przekręcić w maszynce 2-3 razy, dodać pozostałe składniki i bakalie, na końcu dodać ubitą na sztywno pianę z białek. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Ciasto rozwałkować,  rozłożyć na nim ciepłą masę jabłkową, zwinąć w rulon, ułożyć na blaszce na 10 minut do wyrośnięcia. Przed włożeniem do pieca posmarować rozmąconym żółtkiem. Piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze200 stopni około50 minut, aż skórka zbrązowieje. Wyjąć na deseczkę, ostudzić.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *