Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Świąteczny piernik Iwony

Składniki:

  • 80 dkg mąki
  • ½ kg sztucznego miodu
  • ½ kg cukru
  • 4 jajka
  • szklanka mleka
  • 5 dkg masła
  • 3 torebki przyprawy do piernika
  • 1 szklanka rodzynek
  • ½ szklanki orzechów włoskich
  • ½ szklanki kandyzowanej skórki pomarańczowej
  • 1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej
  • cukier puder

    Sposób przyrządzenia:
    Mleko wlać do garnka, wsypać cukier, włożyć miód i podgrzać. Gdy cukier i miód się roztopi, zdjąć z ognia, dodać masło, przyprawy korzenne i sól. Po ostudzeniu przelać wszystko do miski, wbić jajka, ubić mikserem, wsypać mąkę z sodą i dalej ubijać. Na koniec dodać bakalie wymieszane z mąką ziemniaczaną/bakalie ładnie się rozłożą /. Dokładnie wymieszać, przykryć ściereczką i odstawić na dwa dni do fermentacji. Następnie wyłożyć do dwóch wąskich długich foremek wysmarowanych masłem i posypanych tarta bułką. Piec około godziny. Wyjąć na deseczkę, wystudzić, posypać cukrem pudrem. Tak upieczony piernik zachowuje świeżość miesiąc, więc można go upiec na miesiąc przed Świętami.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *