Nie wiesz jak przygotować tuńczyka? Wypróbuj przepis na tuńczyka z grilla. Do jego wykonania potrzebujesz: steków z tuńczyka, oliwy z oliwek, soku z cytryny i czosnku.
Składniki:
- 2 steki z tuńczyka
- 1 szkl oliwy
- sok z 1/2 cytryny
- 3 ząbki czosnku
- 10 g siekanej bazylii
- 10 g siekanego świeżego tymianku
Sposób wykonania:
-
Steki delikatnie oczyścić i osuszyć na papierowym ręczniku.DO miseczki przelać oliwę z oliwek i sok z cytryny.Dodać obrany ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę, posiekaną bazylię i tymianek.Całość dokładnie wymieszać i doprawić jeszcze do smaku solą oraz pieprzem.Powstałą marynatą dokładnie natrzeć tuńczyka.Po około 3 minutach kłaść na rozgrzanym ruszt.Grillować kilka minut z każdej ze stron.
Liczba porcji: 2