Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Steki z tuńczyka z grilla Ani

Nie wiesz jak przygotować tuńczyka? Wypróbuj przepis na tuńczyka z grilla. Do jego wykonania potrzebujesz: steków z tuńczyka, oliwy z oliwek, soku z cytryny i czosnku. 
 

Składniki:

  • 2 steki z tuńczyka
  • 1 szkl oliwy
  • sok z 1/2 cytryny
  • 3 ząbki czosnku
  • 10 g siekanej bazylii
  • 10 g siekanego świeżego tymianku

Sposób wykonania:

  1. Steki delikatnie oczyścić i osuszyć na papierowym ręczniku.
    DO miseczki przelać oliwę z oliwek i sok z cytryny.
    Dodać obrany ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę, posiekaną bazylię i tymianek.
    Całość dokładnie wymieszać i doprawić jeszcze do smaku solą oraz pieprzem.
    Powstałą marynatą dokładnie natrzeć tuńczyka.
    Po około 3 minutach kłaść na rozgrzanym ruszt.
    Grillować kilka minut z każdej ze stron.
     

Liczba porcji: 2

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *