Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kremowy dip do warzywnych przekąsek

Przepis na kremowy dip, który podkreśli smak surowych warzyw. Do jego wykonania potrzebujesz: kremowego sera, śmietany, czosnku i przypraw. 
 

Składniki:

  • 150 g kremowego serka twarogowego 
  • 2 łyżki gęstej kwaśnej śmietany 18%
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki drobno posiekanego świeżego koperku
  • szczypta soli
  • szczypta pieprzu
  • szczypta cukru 
  • natka pietruszki do dekoracji

Sposób wykonania:

  1. Do miseczki przełożyć kremowy serek.
    Dodać do niego kwaśną śmietanę.
    Dokładnie wymieszać.
    Wówczas dodać jeszcze obrany czosnek przeciśnięty przez praskę oraz drobno posiekany koperek.
    Ponownie wymieszać i doprawić do smaku sola, pieprzem oraz cukrem.
    Dip idealnie sprawdzi się jako dodatek do surowych warzyw.
    Przed podaniem udekorować natką pietruszki.
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *