Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Śródziemnomorska sałatka z kalafiora

Składniki:

  • 450 g różyczek kalafiora
  • 1 ząbek czosnku
  • 1/3 szkl. wywaru z warzyw
  • ¼ szkl. oliwek
  • 1 łyżka kaprów
  • ¼ szkl. czerwonej papryki
  • ½ szkl. pokruszonego sera feta
  • ¼ szkl. greckiego sou do sałatek
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Kalafior oraz czosnek zalać wywarem po czym gotować pod przykryciem około 8-10 minut.
    Po tym czasie go odcedzić i przełożyć do miski.
    Następnie dodać do kalafiora, kapary, oliwki, paprykę oraz ser.
    Delikatnie przemieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *