Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sos żurawinowo-borówkowy

Składniki:

  • ½ szkl dżemu z żurawiny
  • ½ szkl dżemu z borówek
  • kilka śliwek z zalewy octowej
  • 2 łyżki sosu z zalewy ze śliwek
  • 1 łyżka drobno kandyzowanej skórki pomarańczowej
  • 1 łyżka powideł śliwkowych
  • 1 łyżka powideł z płatków róży

Sposób wykonania:
Oba dżemy wymieszać ze sobą po czym dodać śliwki pokrojone na mniejsze kawałki.
Następnie dodać zalewę ze śliwek, skórkę z pomarańczy oraz powidła śliwkowe i powidła z płatków róż.
Całość dokładnie wymieszać. Sos można przełożyć do słoika i kilka dni przechowywać w lodówce.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *