Składniki: ½ szkl dżemu z żurawiny ½ szkl dżemu z borówek kilka śliwek z zalewy octowej 2 łyżki sosu z zalewy ze śliwek 1 łyżka drobno kandyzowanej skórki pomarańczowej 1 łyżka powideł śliwkowych 1 łyżka powideł z płatków róży Sposób wykonania: Oba dżemy wymieszać ze sobą po czym dodać śliwki pokrojone na mniejsze kawałki. Następnie…
Tag: dżem z borówek
Jajka
Oscypki smażone
by albertos • • 0 Comments
Składniki: oscypek 1 sztuka masło 3 dag dżem z borówek 3 łyżki Sposób przyrządzenia: Oscypka należy pokroić na 0,5 centymetrowe plastry i smażyć na maśle na mocno rozgrzanej patelni. Plastry oscypka po usmażeniu należy układać na rozgrzanym półmisku i udekorować dżemem. Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos