Składniki: 4 gruszki kawałek sera plesniowego 8 łyżeczek żurawiny Sposób wykonania: Umyte gruszki przekroić na połówki ( nie obierać). Następnie delikatnie wydrążyć gniazda nasienne a w ich otwory włożyć po łyżce dżemu. Pokruszyć je jeszcze kawałkami sera i zawinąć całość w folię aluminiową. Grillować około 5-10 minut do miękkości gruszki.
Tag: dżem żurawinowy
Porady i Ciekawostki
Sos borówkowo-żurawinowy
by Kacper Załęski • • 0 Comments
Składniki: ½ szkl dżemu żurawinowego ½ szkl dżemu z borówek kilka śliwek z zalewy octowej 2 łyżki sosu z zalewy ze śliwek 1 łyżka kandyzowanej skórki pomarańczowej 1 łyżka powideł śliwkowych 1 łyżka powideł z płatków róży Sposób wykonania: Śliwki przekroić na połówki, usunąć pestki i jeszcze raz przekroić na mniejsze kawałki. Dodać o nich…
Listy
Sos żurawinowo-borówkowy
by Mieczysława • • 0 Comments
Składniki: ½ szkl dżemu z żurawiny ½ szkl dżemu z borówek kilka śliwek z zalewy octowej 2 łyżki sosu z zalewy ze śliwek 1 łyżka drobno kandyzowanej skórki pomarańczowej 1 łyżka powideł śliwkowych 1 łyżka powideł z płatków róży Sposób wykonania: Oba dżemy wymieszać ze sobą po czym dodać śliwki pokrojone na mniejsze kawałki. Następnie…