Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sos pomidorowy z czarnymi oliwkami

Składniki:

  • 40 dag pomidorów
  • 4 łyżki czarnych oliwek
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 filety anchois
  • 1 łyżka kaparów
  • 2 łyżki oliwy
  • 2 łyżki oregano
  • 2 łyżki natki pietruszki
  • 2 łyżki soku z cytryny

Sposób wykonania:
Obrane pomidory pokroić na mniejsze kawałki.
Na rozgrzanej oliwie przesmażyć posiekany czosnek po czym dodać pomidor, drobno pokrojone filety anchois, kapary, oliwki oraz zioła.
Całość dokładnie wymieszać i trzymać na ogniu kilka minut.
Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *