Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pomidorowe gazpacho z ogórkiem

Składniki:

  • 8 pomidorów
  • 1 ogórek
  • 2 zielone papryki
  • 1 kromka chleba
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 ½ łyżeczki octu z czerwonego wina
  • 1 łyzeczka soli
  • 1 szkl soku pomidorowego
  • sos z ostrej papryki

Sposób wykonania:
Pomidory, ogórek i pomidory drobno posiekać.
Dodać do nich chleb pokrojony na kawałki, posiekany czosnek, oliwę, ocet oraz sól.
Całość dokładnie zmiksować do uzyskania jednolitej konsystencji.
Wówczas wlać sok pomidorowy i jeszcze raz wymieszać.
Doprawić do smaku ostrym sosem z papryki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *