Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sos do makaronu z cukinii i czosnku z pulpecikami.

Składniki:
· 2 cebule
· 2 główki czosnku
· 300 ml śmietany
· 3 młode cukinie (takie 20 cm długości)
· kostka rosołowa
· paczka makaronu (rurki, spaghetti, tagiatella)
· sól
· pieprz
· natka pietruszki
· oliwa z oliwek
· szczypta chili
· ser do posypania.
Pulpety:
· ½ kg mięsa mielonego
· 1 jajo
· kopiata łyżka mąki
· 2 łyżki bułki tartej
· olej do smażenia
· sól, pieprz, szczypta chili, łyżka suchej natki pietruszki.

Sposób przyrządzenia:
Cebulę kroimy w półplasterki, podsmażamy kilka minut na oliwie, dodajemy tylko obrane ząbki czosnku (w całości) podsmażamy około 3-4 minut (uważaj aby czosnek się nie przypalił!), dodajemy pokrojoną w talarki cukinie.
Kiedy cukinia się już zeszkli dolewamy szklankę wody i kostkę rosołowa oraz resztę przypraw i dusimy na małym ogniu przez około 10 minut.
W tym czasie przygotowujemy pulpety mieszamy dokładnie wszystkie składniki. Formujemy pulpeciki o średnicy 3-4 cm i smażymy co jakiś czas obracając aż zbrązowieją. Dodajemy je do sosu i dusimy co jakiś czas delikatnie mieszając przez około 10 minut.
Kiedy uznamy że wszystko jest ugotowane dodajmy zahartowaną sosem śmietanę i czekamy aż się zagotuje. Podajemy z ugotowanym w międzyczasie makaronem i posypane serem.

Dostępne także w wersji wegetariańskiej: Sos do makaronu z cukinii i czosnku

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *