Składniki:
- 1kg białej świeżej kiełbasy
- 1kg pieczarek
- 3 duże cebule
- sól, pieprz do smaku
Sposób przyrządzenia:
Kiełbasę umyć, osuszyć, ponakłuwać i obsmażyć . Pieczarki umyć, pokroić w plasterki i podsmażyć. Cebulę obrać, pokroić w półplasterki, podsmażyć i połączyć z pieczarkami. Posolić i popieprzyć do smaku ale niewiele, ponieważ kiełbasa też jest przyprawiona. Na dno naczynia żaroodpornego wyłożyć 1/3 ilości pieczarek z cebulką, na to położyć kiełbasę i przykryć pozostałymi pieczarkami z cebulką. Podlać troszkę przegotowaną wodą. Piec 1 godzinę do 1.5 w piekarniku w temperaturze 200 stopni C. Podawać na ciepło z chrzanem. Życzę smacznego.
4 comments for “Biała kiełbasa z pieczarkami”