
Składniki:
- 1 kg białej kapusty
- 3 kwaśne jabłka
- szklanka mleka
- 2 łyżki smalcu
- 20 dkg gotowanej szynki
- 20 dkg gotowanej wołowiny
- pęczek koperku
- sól, pieprz do smaku
- szczypta mielonej papryki w proszku
We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.
The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ...
Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.
Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.
Składniki: 1 szklanka fasoli 30 dkg żeberek wieprzowych ½ cebuli 4 łyżki oleju sól, pieprz, ostra papryka Sposób przyrządzenia: Fasolę wypłukać, zalać 1 litrem wody, odstawić na 12 godzin. Cebulę pokroić w plastry. Na patelni rozgrzać olej, obrumienić na nim podzielone na porcje żeberka, dodać cebulę, smażyć kilka minut mieszając. W rondlu doprowadzić do wrzenia…
Składniki: 1kg białej świeżej kiełbasy 1kg pieczarek 3 duże cebule sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Kiełbasę umyć, osuszyć, ponakłuwać i obsmażyć . Pieczarki umyć, pokroić w plasterki i podsmażyć. Cebulę obrać, pokroić w półplasterki, podsmażyć i połączyć z pieczarkami. Posolić i popieprzyć do smaku ale niewiele, ponieważ kiełbasa też jest przyprawiona. Na dno naczynia…
Skład: 50 dag białej kiełbasy, 20 dag pieczarek, 2 dag mąki, 200 ml gęstej kwaśnej śmietany, 10 dag groszku konserwowego, natka pietruszki, tłuszcz, sól, pieprz i przyprawa maggi do smaku. Sposób przyrządzenia: Kiełbasę umyć, włożyć do naczynia, zalać wrzącą wodą i podgrzewać przez 10 min. na małym ogniu pod przykryciem w temperaturze ok. 90 stopni…
Skład: 1 kg białej kiełbasy (używam surowej, do tej parzonej nie mam zaufania) 2 cebule główka czosnku smalec (albo inny tłuszcz) Sposób przyrządzenia: Naczynie żaroodporne smarujemy tłuszczem i ciasno układamy w nim ponakłuwaną kiełbasę, obkładamy ją ząbkami czosnku i cebulą pokrojoną w krążki, wtykając je między kiełbasę i na wierzch. Wstawiamy do piekarnika (200 stopni)…