Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sos czosnkowy do chipsów

Wyszukaj swój ulubiony przepis i ciesz się znakomitym smakiem. Tym razem podajemy przepis na znakomity sos czosnkowy do chipsów i nie tylko. Do jego wykonania potrzebujesz: czosnku, jogurtu, majonezu oraz ziół i przypraw. 
 

Składniki:

  • 3 ząbki czosnku polskiego
  • 5 łyżek jogurtu naturalnego
  • łyżka majonezu
  • szczypta bazylii
  • szczypta oregano
  • pieprz 
  • sól 

Sposób wykonania:

  1. Jogurt naturalny wymieszać  z majonezem.
    Następnie obrać czosnek i przecisnąć go przez praskę lub drobno posiekać.
    Wrzucić go do sosu.
    Dodać jeszcze bazylię oraz oregano.
    Ponownie wymieszać.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *