Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Solianka z tuńczykiem z puszki

Składniki:

  • 250 g tuńczyka
  • 2 l wody
  • 2 cebule
  • 1 pietruszka
  • 1 kiszony ogórek
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 2 łyżki masła
  • 50 g groszku konserwowego
  • sól
  • pieprz
  • koperek

Sposób wykonania:

  1. Jedną cebulę oraz pietruszkę ugotować po czym dodać do nich pokrojonego ogórka i doprowadzić całość do wrzenia.
    W miedzy czasie drugą cebulę posiekać i podsmażyć na maśle, wówczas wymieszać jaz  koncentratem pomidorowym i doprawić do smaku solą oraz pieprzem i dodać do zupy z tuńczykiem i groszkiem.
    Całość wymieszać i trzymać jeszcze na ogniu około 10 minut.
    Przed podaniem posypać posiekanym koperkiem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *