Składniki:
- 150 ryżu
- 3 łyżki oleju z orzechów ziemnych
- 1 cebula
- 225 g polędwicy wieprzowej
- 2 pieczarki
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżka jasnego sosu sojowego
- 1 łyżeczka jasnego brązowego cukru
- 2 pomidory
- 60 g ugotowanego groszku
- 2 jajka
Sposób wykonania:
Ryż wrzucić do gotującej się wody i gotować około 15 minut.
Po tym czasie odcedzić i przelać go zimną wodą.
Do woka z rozgrzanym olejem wrzucić posiekaną cebulę, wieprzowinę pokrojoną w kostkę i smażyć 4 minuty.
Po tym czasie dodać pokrojone grzyby i posiekany czosnek i smażyć kolejną minutę.
Następnie dodać sos sojowy oraz cukier.
Smażyć 2 minuty i dodać pomidory, groszek oraz ryż.
Zawartość woka przełożyć na półmisek a do woka wbić jajka, smażyć do ścięcia delikatnie mieszając.
Ponownie włożyć warzywa z ryżem i dokładnie wymieszać.