Składniki:
- 150 g ryżu
- 2 łyżki oleju z orzechów ziemnych
- 125 g białego mięsa karbowego
- 1 por
- 150 g kiełków fasoli
- 2 jajka
- 1 łyżka jasnego sosu sojowego
- 2 łyżeczka soku z limonki
- 1 łyżeczka oleju sezamowego
- plasterki limonki
Sposób wykonania;
Ryż zalać wrzącą wodą i gotować około 15 minut po czym go odcedzić i przelać zimną wodą.
Następnie na rozgrzany olej z orzechów ziemnych wrzucić mięso z krabów, pokrojone pory oraz kiełki fasoli.
Całość wymieszać i smażyć około 3 minut.
Po tym czasie zawartość patelni przełożyć na talerz a na patenie wylać roztrzepane jajka.
Trzymać na ogniu do ścięcia jaj, wówczas powrotem wrzucić mięso krabów, pory oraz kiełki.
Dodać jeszcze ryż, sos sojowy oraz sok z limonki.
Wymieszać i smażyć ostatnią minutę.
Przed podaniem skropić olejem sezamowym.