Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Smażone kuleczki z kaszy gryczanej

Składniki

  • 25 dag kaszy gryczanej
  • 30 dag białego sera
  • 2 jaja
  • łyżka tłuszczu
  • 2 łyżki posiekanej zieleniny
  • 5 dag tartej bułki
  • pieprz
  • sól
  • olej do smażenia

    Sposób wykonania;
    Kaszę ugotować według opisu na opakowaniu po czym zemleć ja razem z twarogiem.
    Wówczas wbić jajka i dodać posiekaną zieleninę.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem i dokładnie wymieszać.
    Z powstałej masy formować małe kuleczki, które obtoczyć w bułce tartej.
    Usmażyć na rozgrzanym oleju.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *