Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Słodkie uszka.

Skład:

  • 50dkg makaronu uszka
  • 3 szalotki
  • 5dkg imbiru
  • 4 pomarańcze
  • oliwa
  • 2 łyżki orzechów pinii
  • sól
  • cukier
  • 200ml kremówki
  • 200ml soku z pomarańczy
  • mały pęczek mięty

 

Sposób przyrządzenia:
Makaron ugotować. Imbir zetrzeć na tarce. Szalotki posiekać. Pomarańcze obrać i cząstki oddzielić od wewnętrznej skórki. Orzeszki uprażyć na suchej patelni. Na oliwie zeszklić szalotki, dodać imbir i gałązki mięty(nie listki). Wlać śmietanę i mieszać gotując ,aż trochę odparuje. Wyjąć gałązki a dodać sok .Przyprawić cukrem i ciut solą. W malakserze zmiksować orzeszki, listki mięty i 4 łyżki oliwy. Na talerz wysypać makaron, sos śmietankowy, miętowy, kilka cząstek pomarańczy .

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *