Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Śledziowe kotleciki

Składniki:

  • ½ kg śledzi
  • ¾ szkl. ryżu
  • łyżka koncentratu pomidorowego
  • cebula
  • 2 jajka
  • 3 łyżki bułki tartej
  • łyżka margaryny
  • 1/3 szkl. posiekanej natki pietruszki
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Śledzie zemleć w maszynce.
    W między czasie ugotować ryż na sypko z dodatkiem koncentratu pomidorowego po czym dodać do ryżu śledzie oraz posiekaną cebulkę zeszkloną na maśle.
    Dodać jeszcze jaka oraz posiekaną natkę.
    Całość dokładnie wyrobić i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Z powstałej masy formować małe kotleciki, które obtoczyć w bułce tartej i usmażyć na rozgrzanym oleju

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *