Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Śledzie w sosie majonezowo-śmietanowym

Składniki:

    •    8 filetów śledziowych
    •    2 kiszone ogórki
    •    pól szklanki majonezu
    •    pół szklanki śmietany
    •    2 łyżki odsączonych z zalewy kaparów
    •    3 łyżki posiekanego szczypiorku
    •    sól
    •    pieprz
    •    cukier
    •    sok z cytryny do smaku

     

    Sposób wykonania:
    Ogórki, kapary pokroić w drobną kostkę.
    Następnie dodać do nich majonez, śmietanę oraz posiekany szczypiorek.
    Dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem, cukrem oraz sokiem z cytryny.
    Następnie namoczone w wodzie śledzie pokroić na duże kawałki i polać sosem.
     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *