Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Śledź z nutą imbiru w orzechach

Składniki:

  • 500 g solonych śledzi
  • 3 szkl. mleka
  • 1 szkl. oleju słonecznikowego
  • łyżeczka posiekanego świeżego imbiru
  • mała laska cynamonu
  • 4-5 goździków
  • 6-7 ziarenek pieprzu
  • 1-2 ziarenka ziela angielskiego
  • 250 g suszonego piernika
  • 250 g posiekanych orzechów włoskich
  • 2 łyżki miodu gryczanego
  • 2 łyżki winnego octu ziołowego
  • ćwierć łyżeczki mielonego imbiru
  • kilka gałązek natki pietruszki
  • kilka połówek orzechów włoskich

    Sposób wykonania:
    Śledzie zalać mlekiem i odstawić na noc.
    Następnego dnia odcedzić, usunąć ości, skórę oraz kręgosłup i pokroić na duże kawałki, które ułożyć w słoju.
    Następnie olej zagotować z dodatkiem imbiru, cynamonu, goździków, pieprzu oraz ziela po czym odstawić marynatę do ostygnięcia, wówczas zalać nią śledzie.
    Wstawić pod przykryciem do lodówki na 2-3 dni.
    W między czasie miód dokładnie wymieszać z octem winnym, imbirem, piernikiem startym na tarce oraz posiekanymi orzechami.
    Po 3 dniach  wyjąć ze słoików, ułożyć na półmisku i obłożyć wcześniej przygotowaną pastą, przykryć folią aluminiową i jeszcze wstawić do lodówki na 2-3 godz.
    Przed podaniem udekorować połówkami orzechów i natką pietruszki.
    Przepis został nadesłany na konkurs "Dania wszelakie" przez Podkomorze

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *