Przepis pochodzi od mojej ciotki Marysi z Bottrop – proszę uważać bardzo ostre ( i takie ma być)
Składniki:
- 1kg skrzydełek
- 1 butelka sosu Tabasco
- 2 łyżki masła
- koniecznie bagietka.
Sposób przyrządzenia:
Skrzydełka kroimy na 3 części (najmniejsza cześć tzw. kikut jest niepotrzebny-możemy je przeznaczyć na rosół). Pieczemy we frytkownicy na lekki brąz w misce przygotowujemy sos-wrzucamy 2 łyżki masła, dolewamy ok. pół butelki tabasco – ile kto woli „ognia” w ustach. Można dać mniej tabasco, następnie do miski wsypujemy odsączone z oleju gorące skrzydełka i szybko mieszamy wszystko aby zrobił się sos z masła i tabasco. Natychmiast spożywać z bagietka-najlepiej palcami. Jeżeli skrzydełka serwujemy wieczorem to proponuje kieliszek zmrożonej wódki, niesamowite wrażenia smakowe.