Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Skrzydełka z grilla

Składniki:

  • 1 kg. skrzydełek
  • 5 ząbków czosnku
  • 500ml. jogurtu
  • 3 łyżki soku z cytryny
  • przyprawa do grilla
  • 3 łyżki oleju
  • sól
  • pieprz

    Sposób przyrządzenia
    Ząbki czosnku przeciśnij przez praskę. Jogurt wymieszaj z olejem, przyprawą do grilla, sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Do tak przygotowanej marynaty włóż skrzydełka, wymieszaj. Trzymaj je w marynacie 2 godziny. Lekko osączone kładź na rozgrzanym ruszcie. Grilluj ok. 15 minut, odwracając mięso co jakiś czas.

    Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Marzena Gad

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *