A teraz przepis dla miłośników ostrych smaków. Czyli pomysł na przygotowanie skrzydełek przepis Eweliny. Lista zakupów: skrzydełka z kurczaka, miód, musztarda i oliwa z oliwek.
Składniki:
- ½ kg skrzydełek z kurczaka
- 2 łyżki miodu
- 4 łyżki gruboziarnistej musztardy
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 2 łyżeczki tabasco
- 1/3 łyżeczki chili w proszku
- sól
Sposób wykonania:
-
Skrzydełka dokładnie oczyścić i osuszyć na papierowym ręczniku.Następnie do miseczki przelać miód i oliwę z oliwek.Dokładnie wymieszać po czym dodać jeszcze musztardę, tabasco i chilii w proszku.Ponownie wymieszać i na koniec doprawić do smaku solą.Powstałą marynata dokładnie natrzeć skrzydełka.Marynować przez kilka godzin.Po tym czasie wstawić skrzydełka do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 40 minut.
Liczba porcji: 4