Wypróbuj przepis na smakowite szaszłyki przepisu Danuty. Do ich wykonania będziesz potrzebować: mięsa wieprzowego, miodu, oliwy z oliwek oraz czosnku i curry.
Składniki:
- ½ kg mięsa wieprzowego
- 2 łyżki miodu
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 3 łyżeczki słodkiej papryki
- 1 łyżeczka chili
- 1,5 łyżki curry
- 2 ząbki czosnku
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
-
Mięso dokładnie oczyścić i pokroić na mniejsze kawałki.Do miseczki przelać miód i oliwę z oliwek.Dokładnie wymieszać po czym dodać jeszcze curry, paprykę oraz obrany czosnek przeciśnięty przez praskę.Ponownie wymieszać i doprawić jeszcze do smaku solą oraz pieprzem.Do powstałej marynaty wrzucić mięso.Marynować około 2-3 godzin.Po tym czasie nabijać mięso na patyczki od szaszłyków.Kłaść je na rozgrzanym ruszcie i grillować na złoto ze wszystkich stron.
Liczba porcji: 5