Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Skrzydełka Kentucky (ala KFC)

Baza:

  • Litr wody
  • 6 skrzydełek z kurczaka

Panierka:

  • 1kg mąki
  • sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra (dużo) przyprawy w proporcji około 18 gram na każdy kilogram mąki !!

Marynata:

  • 0,5L wody
  • ostra papryka (myślę torebka 17gram wystarczy)
  • chili (najlepiej w płynie) kilka kropel
  • mąka ziemniaczana (tyle, żeby marynata szybko nie spływała z kurczaka, jednak bez przesady, konsystencja miodu to już przesada)

Sposób przyrządzenia:
Zaczynamy od wymieszania składników marynaty, którą przelewamy do szczelnie zamykanego pojemnika (ewentualnie do worka), następnie każde skrzydełko dzielmy na 3 części (końcówki nie będą nam potrzebne) spreparowane skrzydełka wrzucamy do marynaty i marynujemy około 15 minut. Zmarynowane skrzydełka wrzucamy do panierki i mieszamy, żeby skrzydełka były dokładnie pokryte panierką, wrzucamy kurczaka do wody dokładnie odcedzamy i wrzucamy ponownie do panierki i znów dokładnie pokrywamy skrzydełka. Tak spanierowane skrzydełka wrzucamy na mocno rozgrzany głęboki olej i smażymy nie mniej, nie więcej jak 7 minut. Smacznego 🙂

3 comments for “Skrzydełka Kentucky (ala KFC)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *